fbpx
Cambridge Innovation Center – fase 2
165
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-165,theme-bridge,bridge-core-2.2.5,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-21.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15068

Cambridge Innovation Center – fase 2

Over dit project

Uitdaging – Cambridge Innovation Center (CIC) opende in september 2016 de eerste 4.000 m2 creatief vormgegeven kantoorruimte welke zij verhuren aan innovatieve startups, gevestigde bedrijven en investeerders. Dit was zo’n enorm succes dat er 6 maanden na de opening gestart is met het ontwerp van de tweede 4.000m2 in het Groothandelsgebouw. Aangezien de vraag om nieuwe ruimtes enorm was, diende er snel gehandeld te worden.

Aanpak – Beamm stuurde het internationale projectteam aan, waarin de opdrachtgever en lead architect vanuit USA, lokale CIC-vertegenwoordiging en Kraaijvanger als lokale architect zitting hadden aan. Er is een geheel nieuw ontwerp gemaakt ten opzichte van de reeds geopende ruimte. Vervolgens is het ontwerp verder in detail uitgewerkt met het bouwteam en is de realisatie in een korte 4 maanden uitgevoerd.

Resultaat – Er is een totale nieuwe beleving gerealiseerd in een zeer korte periode en in januari 2018 zijn de eerste kantoren in gebruik genomen. De combinatie van de organische ontwerpstructuur, het interieur en het toegepaste groen maken een rondje door deze tweede fase tot een waar avontuur. In juni 2018 is Beamm gestart om de volgende 2.500m2 voor CIC te realiseren.

Opdrachtgever

CIC

Omvang

4.000 m2

Geleverde diensten

Project Management