Elke keer als ik naar mijn ouders rijd, rijd ik langs een prachtig huisje, half verscholen in het bos. Ik ben er al sinds mijn tienerjaren verliefd op en vorig jaar zag ik dat het te koop stond. Ik pakte meteen mijn telefoon om op Funda te kijken. In mijn enthousiasme stuurde ik het meteen door naar mijn man. Ik zag me er al lekker aan de keukentafel zitten en met de kinderen door het bos rennen! 

Oké, het was eigenlijk net iets te klein, beetje boven ons budget, ver van een leuke school en eigenlijk ook ver van sportclubs, een centrum of andere huizen, maar ik vond het nog steeds geweldig. 

Enthousiasme, je dromen en je onderbuikgevoel zijn heel waardevol. Ze staan aan de basis van heel veel beslissingen die je dagelijks neemt. En als je beslissingen moet nemen die je niet dagelijks neemt, is het prettig om je enthousiasme, je dromen en onderbuikgevoel te vertalen in concrete eisen of doelen. Dat is wat Beamm doet tijdens het opstellen van een plan van eisen. We vertalen de bedrijfsdoelstellingen en de dromen voor de toekomst naar een eisenpakket waaraan de nieuwe locatie aan moet voldoen. Zodat je een duidelijke meetlat creëert om jouw huidige locatie en nieuwe locaties naast te leggen. 

Je begrijpt, toen ik mijn eigen dromen en doelen vertaalde naar een plan van eisen, bleek het toch niet het droomhuis te zijn, verscholen in de bossen. De meetlat ligt er nu wel, dus zodra ik weer heel enthousiast word van een mooi huis kan ik in ieder geval onze meetlat ernaast leggen en weloverwogen een beslissing nemen.